+36 70 312 6246
REACH Rendelet

REACH Rendelet: Útmutató a Dermopigmentációs Szakembereknek

Tartalomjegyzék

A 2022-ben bevezetett REACH Rendelet jelentősen átalakította az európai tartós sminktetoválás színeinek piacát. Ha ezen a területen dolgozol, biztosan észrevetted a szigorúbb és rendszeresebb ellenőrzéseket.

Sokan kifejezték, hogy nem teljesen világos számukra, mit is jelent ez a rendelet a munkájuk szempontjából. Ezzel a cikkel szeretnénk segíteni abban, hogy jobban megértsd a REACH Rendelet változásait, és hogy te és ügyfeleid is megfelelően tudjatok alkalmazkodni, elkerülve a költséges buktatókat.

Mi is az a REACH Rendelet?

A REACH egy rendelet, amely az Európában használt vegyi anyagokra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy azoknak a cégeknek, amelyek vegyi anyagokat tartalmazó termékeket gyártanak, importálnak, értékesítenek vagy használnak, szigorú szabályokat kell követniük. Ezek a szabályok biztosítják az emberek és a környezet biztonságát.

Hogyan befolyásolja ez a színeket?

A tetováló pigmenteket illetően a REACH Rendelet korlátozta a sok, korábban általánosan használt összetevőket. Ez arra kényszerítette a gyártókat, hogy jelentősen átalakítsák színskálájukat.

A Clinita hosszú évek tapasztalatával a hibrid színek terén megújította színskáláját, kihangsúlyozva a stabilitást és a sokféle árnyalatot, amelyek mind keverhetők egymással.

Milyen hatással van ez a munkádra és technikáidra?

Mint szakember, fontos, hogy tisztában legyél a REACH Rendelettel és a használt termékekkel. Nem hagyhatod figyelmen kívül!

A technikákat illetően az új REACH Rendeletnek megfelelő színek új formulával rendelkeznek. Észrevehetsz néhány különbséget az alkalmazás során, és esetleg kisebb módosításokra lehet szükség a technikádban. Javasoljuk, hogy próbáld ki azokat a színeket, amelyek a legjobban illenek a munkádhoz és különösen az ügyfeled bőréhez.

Kellemesen csalódhatsz a Clinita színeinek gyógyult eredményein, amelyek szinte nem mutatnak színeltérést.

Egy gyors tipp: Mindig készíts elő két kupakot, különösen, ha többnyire egyes tűt használsz – az egyiket a választott színhez, a másikat a hígítóhoz, hogy a tűt tisztán tarthasd, biztosítva a sima keveredést az árnyékolt technikákhoz.

Mire kell figyelned a színek vásárlásakor?

Ez nagyon fontos: Mindig olyan színeket vásárolj, amelyek az Európai Unióból származnak! Ha az EU-n kívülről származó színeket vásárolsz megfelelő importdokumentáció nélkül, jogilag felelőssé válsz ezekért a termékekért.

Győződj meg róla, hogy a szín címkéin minden szükséges információ megtalálható:

  • Gyártó neve
  • Lejárati dátum a csomagolás megnyitása után
  • Ajánlott tárolási hőmérséklet
  • Hulladék ártalmatlanítási útmutató

Minden színnek tartalmaznia kell azt az információt is, hogy hol található a műszaki és biztonsági adatlap, amelyet meg kell őrizned és kérésre fel kell mutatnod.

A folyamat egyszerűsítése érdekében a Clinita minden színre QR-kódot helyezett, amely lehetővé teszi a műszaki adatlap letöltését a te nyelveden.

Minden REACH Rendeletnek megfelelő szín biztonságos?

Sajnos nem mind. Voltak olyan márkák, amelyek “önellenőrzéssel” minősítették színeiket REACH-konformnak, de később büntetést kaptak. A gyártó öncertifikációja nem garancia számodra. Mindig ellenőrizd a hitelességét.

Ellenőrizd a gyártó weboldalát vagy lépj kapcsolatba velük közvetlenül, hogy megbizonyosodj arról, hogy a tanúsítványokat akkreditált európai laboratóriumban végezték-e, ahogy azt a rendelet előírja. Ezt az információt általában a szín biztonsági adatlapjában találod meg.

Mit kockáztatsz, ha nem tartod be a REACH Rendeletet?

A nem megfelelőség nem csak súlyos bírságokat, hanem büntetőjogi szankciókat is eredményezhet! Ezért légy óvatos a színek kiválasztásakor.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az organikus pigmenteket kevésbé stabilnak, de hosszabb élettartamúnak tekintik, és élénkebb árnyalatokat kínálnak. Az anorganikus pigmentek kevésbé élénkek, de jobban fednek. A REACH Rendelet az Európai Unióban korlátozta több mint 4000 vegyi anyag használatát, beleértve a tetováló festékeket is, hogy csökkentse az allergia és a bőrgyulladás kockázatát. A Clinita módosította pigmentjeinek hordozóanyagait és tartósítószereit az új rendelet előkészítésében, bevezetve nagyobb mennyiségű organikus anyagot a “hibrid” pigmentek előállításához.

Tárold a színeket tisztán és rendezetten. Készítsd elő a színt a kupakban a szükséges mennyiségben, és zárd le a palackot, hogy megvédje a külső szennyeződésektől.

NEM. 2022. január 4-től a nem REACH-konform színek használata ügyfeleken törvényileg tiltott. Azonban gyakorolhatsz velük szintetikus bőrön.

Határozottan NEM. A keverés inkompatibilitást eredményezhet. A Clinita garantálja, hogy az összes REACH Rendeletnek megfelelő színe szabadon kombinálható.

Hasznos linkek

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt számodra, és ha további kérdéseid vannak, ne habozz kapcsolatba lépni velünk!

MAGYARORSZÁGI FORGALMAZÓ

Fizetési információk

Banki átutalás

Banki átutalással is fizethetsz. A megrendelést a fizetés beérkezése után kezeljük.

Hitelkártya

A fizetés történhet hitelkártyával, Apple Pay vagy Google Pay fizetőeszközzel. Megrendelésedet szinte azonnal feldolgozzuk.

Szállítási információk

Hogyan működik a szállítás.

A megrendelést a fizetés után elküldjük a Clinita Italiának, amely közvetlenül az ajtódhoz szállitja.